Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Telefon: 06-62/548-964
Fax: 06-62/548-964
OM azonosító: 202742
Igazgató: Dombovári Tamás

Küldetésünk:

„Ha többet nevelünk, kevesebbet kell gyógyítanunk” írta iskolánk névadója. Célunk, hogy testileg és lelkileg egészséges, tudatos, kiegyensúlyozott, önmagával és környezetével harmóniában élő, piacképes tudással rendelkező felnőttekké váljanak tanulóink. 

Iskolánkról általában: 

Iskolánkban több mint 50 éve tanítunk élelmiszeripari szakmákat. Igyekszünk a korszerű ismeretek átadásával az európai uniós elvárásoknak megfelelő munkaerőt nevelni. 

A gyakorlati képzést Szeged város és a környező települések nagy- és kisüzemeiben és iskolánk tanműhelyeiben valósítjuk meg. Korszerűen felszerelt hús-, pék-, cukrász-, géptanműhelyünk és laboratóriumunk áll a diákok rendelkezésére egy helyen. Az Arany János Kollégiumi - Szakiskolai Program iskolánkban a 2008/2009-es tanévben indult. Ez lehetővé teszi, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű diákokkal kiemelten foglalkozzunk. Külföldi kapcsolatainkat elsősorban a ’Leonardo’ és ’Erasmus’ pályázatok kapcsán építjük évek óta. Célunk, hogy a legjobb tanulóink számára szakmai gyakorlatot biztosítsunk az együttműködő partneriskoláinkban (finn, francia és erdélyi iskolák). Végzett diákjaink tanulmányaikat városunkban működő egyetem mérnöki karán folytathatják. A munkavállalókat pedig Szeged és térségének kisvállalkozásai és nagyüzemei (pl. a PICK Szeged Zrt.) fogadják. 

Képzési területeink

szakgimnáziumi képzés (4 év)
  • Élelmiszeripar ágazat
szakgimnáziumi ráépülés (1 év)
  • Sütő- és cukrászipari szaktechnikus
szakközépiskolai képzés (3 év)
  • Húsipari termékgyártó
  • Pék
szakközépiskolai képzés (3 év) (3 év)
  • Tartósítóipari szakmunkás
  • Tejipari szakmunkás
  • Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó
szakgimnáziumi képzés (4+1 év) (4+1 év)
  • rár géspész ágazat
  • lelmiszeripar ágazat
szakgimnáziumi képzés (2év) érettségivel rendelkezők számára (2 év)
  • Élelmiszeripari technikus