Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium

Telefon: 06-62/548-931
Fax: 06-62/548-931
OM azonosító: 202741
Igazgató: Halápi Nándor

Küldetésünk:

Célunk, hogy tanulóink az erdész-vadász szakmát, a természetet szeressék. Fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink tudjanak dolgozni, közösségben élni, s a magyar erdők ügyét szolgálni. 

Iskolánkról általában: 

2015-ben lesz 60 éve, hogy folyamatos az erdészképzés iskolánkban. Az eltelt idő és a képzés színvonalának eredményeként az országban, a szakmában elismertté vált iskolánk. 2014. szeptember 1-jétől erdészeti és vadgazdálkodási képzést folytatunk, induló 9. osztályosainknak már 5 éves időtartammal. 9-12. osztályokban elsősorban közismereti tárgyakat tanítunk. Már ebben az időszakban a szakmai elméleti órák és gyakorlatok is viszonylag magasabb óraszámban kerülnek megtartásra. A 12. évfolyam végén tanulóink érettségi vizsgát tesznek a kötelező érettségi tárgyakból és szakmai tárgyból is. 

Az iskolában eltöltött idő alatt különös hangsúlyt fektetünk: a szakma szeretetének, a hivatás- és kötelességtudatnak a kialakítására; a tanulóink személyiségének fejlesztésére; gazdasági és marketing szemlélet kialakítására; az iskola családias légkörének biztosítására. Diákjaink a tanítási órákon kívül vadász, horgász, íjász, gombász, preparátor és még sok más szakkörökre járhatnak. Büszkeségünk a Kiss Ferenc Vadászkürtegyüttes, akiknek zenélésében a vadászat és zene szeretete ötvöződik. 

Képzési területeink

szakgimnáziumi képzés (4 év)
  • Erdészet és vadgazdálkodás ágazat
szakgimnáziumi képzés (2év) érettségivel rendelkezők számára (2 év)
  • Erdésztechnikus
szakgimnáziumi képzés (4+1 év) (4+1 év)
  • dészet és vadgazdálkodás ágazat