Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Telefon: 06-1/426-5384
Fax: 06-1/426-5384
OM azonosító: 035408
Igazgató: Földesi Gyula

Küldetésünk:

Alapvető célunk a biztos szakmai tudás átadása és megkövetelése, valamint tanulóink kitartó, pontos, fegyelmezett munkára nevelése, motivált szakemberek képzése. 

Iskolánkról általában: 

Százéves múltú iskolánkban hagyományosan a szőlőtermesztés, borkészítés, pezsgőgyártás technológiáját és gépeit tanítjuk, kiegészítve az általános élelmiszeripar ismereteivel. A hagyományokhoz ragaszkodva a tananyagot folyamatosan korszerűsítjük, így végzett tanulóink naprakész ismereteikkel keresett szakemberek a borászati üzemekben, és szívesen látják őket a szakirányú felsőoktatásban is. Mind a szakközépiskolai, mind a szakiskolai képzésben az agrár szakterület, élelmiszeripari szakmacsoport szakmai előkészítő ismereteit tanítjuk. Angol vagy német nyelvet választhatnak tanulóink, amelyeket szakmai nyelvként is oktatunk. A teljes képzési időben felzárkóztató órákkal, korrepetálásokkal segítjük a lemaradókat, szakkörökben, fakultációkon várjuk a tehetséges és szorgalmas tanulóinkat. Az elméleti képzés az iskolában, a gyakorlati képzés főleg iskolai gyakorló területen történik, a speciális gyakorlati képzésre a legkorszerűbb borászati üzemekben kerül sor. 

Kulturális és szakmai szakkörök, diákkörök segítik az érdeklődők ismereteinek bővítését, elmélyítését. 

Vidéki tanulóinknak kollégiumi elhelyezést biztosítunk. 

Képzési területeink

szakgimnáziumi képzés (4 év)
  • Élelmiszeripar ágazat
szakgimnáziumi ráépülés (1 év)
  • Bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus
szakközépiskolai képzés (3 év)
  • Szőlész-borász
szakközépiskolai ráépülés (1 év)
  • Sommelier
szakgimnáziumi képzés (4+1 év) (4+1 év)
  • lelmiszeripar ágazat
szakgimnáziumi képzés (2év) érettségivel rendelkezők számára (2 év)
  • Élelmiszeripari technikus