Teherautó bérlés körvonalakban

A teherautó bérlés igen nagy segítség azok számára, akiknek nincs a birtokukban egy teherautó sem, vagy éppen nem a megfelelő jármű van a tulajdonukban, ami aktuális igényüknek pont megfelelne. Ilyen igények kielégítése céljából hoztak létre olyan vállalkozásokat, melyek tevékenységének fókuszában a teherautó bérlés áll. De miben különbözhet egymástól két cég, ha mindegyikük cégtábláján, vagy hirdetésében ez a felirat áll: Teherautó bérlés.

A teherautó bérlés, mint vállalkozás

Vannak olyan vállalkozások, amelyek kizárólag ezzel a tevékenységgel foglalkoznak, mást egyáltalán nem is csinálnak. Mi sarkallhat egy cégvezetőt erre? Több okból kifolyólag dönthet így a menedzsment. Az egyik legfontosabb a kapacitás, a rendelkezésre álló erőforrások és a géppark, vagyis a tulajdonképpeni tehergépjárműpark. Más tevékenység tulajdonképpen szóba sem jöhet a számukra, hiszen a felszereltségük jól meghatározza a lehetőségeik körét, vagyis a mozgásterüket. Néha beújítanak egy-egy autóval, a cég költségvetése ezt teszi lehetővé. Persze nem ennyire sanyarú a helyzet, hogy ha bőségesen el vannak látva megrendeléssel és folyamatosan terepen vannak az autóik. Ilyenkor már felesleges is mást csinálni, hiszen a tehergéppark kihasználtsága így is a maximumon pörög, örülnek, ha minden igényt, vagy legalábbis a befutó igények nagy részét ki tudják szolgálni. Végtére is inkább jellemezze a cég mindennapjait a kielégítetlen vásárlói kedv, egy folyamatos felfelé húzó szívóerő, minthogy az autók folyamatosan a parkolóban dekkoljanak kihasználatlanul. Költsége ugyanis akkor is van egy forgalomban lévő autónak, ha történetesen áll. Ezt jól tudják azok, akik alig használják a kocsijukat. Bosszankodnak is miatta, hogy miért kell rá folyamatosan költeni, ha egyszer csak a garázsban áll.

teherautó bérlés

A teherautó bérlés, mint résztevékenység

Ha a teherautó bérlés nem az egyetlen tevékenység, amit egy cég történetesen végez, akkor lehetősége nyílik a vásárlói/bérlői igények szélesebb körű kielégítésére – már ha egyáltalán gépjárművekben gondolkodnak. Az ilyen irányú megkeresésekről ugyanis elmondható, hogy nem minden esetben jelentenek konkrét választ is egyben. Vagyis előfordulhat és elő is fordul sok olyan eset, amikor a bérlő konkrét igénnyel keres meg egy teherautó bérlés témájában illetékes vállalkozást, válaszként azonban szerencsére nem egy, hanem több alternatívát is kaphat. Ez roppant kedvező, hiszen így mindenkinek lehetősége nyílik több lehetséges szempontot is megvizsgálni. Ilyenek lehetnek a tehergépkocsi műszaki paraméterei közül a teherbírása (a saját tömegén felül), annak üzeme (dízel, vagy benzines, ami a fogyasztását jelentősen befolyásolja), a gépjárműre illesztett rakodóegység jellege és teherbírása (igény szerint), továbbá annak méretei, amik meghatározzák a rakodókarok mozgási lehetőségeit.

A teherautó bérlés folyamata

Amennyiben igényeink jól körülhatárolhatók, úgy nincs más dolgunk, mint felvenni a kapcsolatot az illetékessel akár a weboldal segítségével és kívánságainkat, szempontjainkat tételesen elé tárni, hogy a legtesthez, sofőrhöz- és vezetési szokásokhoz álló megoldási javaslattal tudjon számunkra előállni. Igény esetén sofőr- és kezelőszemélyzetet is igényelhetünk, amit külön meg is kell fizetni. A teherautó bérlés roppant hasznos dolog. Csináljuk hát okosan.