Bevezettük a Hills hipoallergén tápot

Amikor szükségessé vált a Hills hipoallergén táp

Felelős gazdiként nagyon fontos számomra a kedvencem egészsége, ezért mielőtt újfajta tápot vásárolok – legyen szó, akár az állatorvosunk által felírt fajtáról vagy más kutyatartók által javasoltakról – utána nézek a gyártónak. Ez a Hills hipoallergén táp esetében sem történt másképpen. Miután a gyanús faroktő-rágcsánál után felkerestük a kutyusommal az állatorvost, kiderült, hogy szegénykémnek csirkeallergiája van. Egész pontosan a csirkehúsban található fehérjére allergiás. Ez gyakorlatilag a kutyám étrendjének teljes újragondolását jelentette. Nem volt mese, át kellett állnunk a hipoallergén tápokra, amelyeket kimondottan az ételallergiás kutyusoknak fejlesztettek ki. Ezek a tápok meg kell, hogy szüntessék az ételallergiás tüneteket, a viszketést és a szőrhullást – ami nálunk szerencsére nem volt. A tüneteket még korai szakaszban sikerült elcsípni. Az emésztést is helyre kell, hogy ezek a tápok állítsák. Az állatorvos elmondta, hogy egyre több az olyan házikedvenc, akik érintettek ebben a betegségben, és hogy ez összefüggésben van a nagyüzemű csirketenyésztéssel… Ijesztő volt tudomásul venni, hogy tízből hat kutyánál jelentkeznek allergiás tünetek. Nekünk ő volt az első kutyusunk, így sosem merült fel ennek a lehetősége.

Ami a Hills hipoallergén táp mögött van

Miután megkaptuk a kórképet, az állatorvos a Hills hipoallergén tápot javasolta. Rövid utánajárás után megtudtam, hogy a Hill’s egy igen elkötelezett és felelősségtudatos márka, amelynek szakemberei évente több, mint ötven kiadványt és szakkönyvet publikálnak. Emellett számos kiemelkedő állatorvosi egyetemen tartanak előadást. A cég 1939-óta működik és lelkén viseli a misszióját. Dr. Mark L. Morris állatorvos alapította, amikor egyik betege arra kérte, hogy mentse meg vakvezető kutyáját, aki veseelégtelenségben szenvedett. A kort jóval meghaladó elmélete, miszerint egyes betegségek kezelhetőek megfelelően összeállított táplálékkal, mára tudományosan is alátámasztott és alkalmazott tényként veszik alapul mind az állatorvosok, mind az eledelgyártók. A Hills hipoallergén táp mögött tehát széleskörű kutatás áll. Emellett kizárólag felelősségteljes, körültekintő és humánus kezelési módszereket alkalmaz az állatokon.

Amit várok Hills hipoallergén táp használatától

Ezek rendkívül hangzatosak, de én kutyatartóként úgy gondolom, hogy ez a minimum, amit az ember elvárhat egy gyártótól. Nagyon fontos, hogy a táp, amit kiskedvencem kap, megbízható forrásból származzon. Tehát következő körben azt néztem meg, mégis mit tartalmaz a Hills hipoallergén táp. Semmi csirke. Ez volt az első. A kutyánk nem kedveli a száraz tápot, ezért nedves kutyatápot kaptunk. A Hills hipoallergén táp klinikailag bizonyított, ízletes eledel. Ezt a kutyatápot kifejezetten olyan felnőtt kutyáknak fejlesztették ki, akik bőrgyulladással vagy túlzott szőrhullással küzdenek. Ha minden igaz, elősegíti az az ételintoleranciából vagy -allergiából fakadó szőr- és bőrproblémák csökkentését. És valóban. Az idő előrehaladtával valóban csökkent az irritáció és kedvencünk kedélye is lényegesen javult. Mindegyik ízvariáns válogatott állati fehérje- és szénhidrátforrást tartalmaz, ami különösen könnyen emészthető és kizáró diéta részeként is alkalmazható. A szaftos táp minimum 19 %-os hús- vagy haltartalommal bír, így rendkívül ízletes is egyben. Eleinte nehezményezte az új ízeket, de erre számítottunk is, mert nagyon válogatós. Szükség volt egy két trükkre, hogy belekóstoljon a Hills hipoallergén táp ízeibe, de onnantól már kifejezetten ízlett neki. Tudom ez a kutyusomnak mindegy, de én külön értékeltem, hogy a konzervet praktikus nyitógyűrűvel látták el, így könnyedén adagolható. Mi a bárányost próbáltuk, amelyben a hűs és állati melléktermékeken kívül, gabona, olajok és zsírok, növényi melléktermékek, ásványi anyagok találhatóak és a szénhidrát forrás a rizs. Ez valószínűleg csak én az én preferenciám. Emberként sem vagyok oda a burgonyáért, s így a kutyusomnak is igyekszem mellőzni az étrendjéből.

Mi történt Hills hipoallergén táp használata után?

Szerencsésen felépültünk, de még hosszabb rövidebb ideig (ameddig a doktornéni úgy látja jónak) maradtunk a diétánál, vagyis a Hills hipoallergén tápnál. Olyannyira megszerettük, hogy időnként nasiként is része lesz a napnak. Annyi biztos, hogy csak olyan tápot fogunk venni, amelyben egyáltalán nincs szárnyas hús, nehogy kiújuljon a probléma. Ez azt is jelenti, hogy nincs több csirkeláb nap közben. Helyette más, házi készítésű jutalomfalat után kell néznünk a jövőben.

Ha ételallergiára gyanakszunk, haladéktalanul keressük fel az állatorvosunkat, mert súlyos emésztési problémákhoz és szőrhulláshoz vezethet. Nekünk még korán sikerült elcsípnünk, de van olyan gazdi az ismerősi körünkben, akiknél hosszabb ideig tartott a lábadozás. Gondoljunk csak bele, mennyi szenvedés ez a kutyusnak. A Hills hipoallergén táp prémium minőségű eledel, és nem csak kutyusok számára kapható. Több íz közül is választhatunk. Ha az egyik nem válna be, próbáljuk ki a másikat.