Vírusmaszk, avagy miért viseljünk maszkot?

A vírusmaszk viseléséről általánosságban

Úgy gondolom az európai kultúrától egészen idegen a vírusmaszk viselés kultúrája, míg a kínai vagy japán és hasonló távol keleti kultúrában, ahol a népesség sűrűség jóval magasabb már viszonylag megszokott a vírustól eltekintve is a maszk viselés kultúrája. Én személy szerint abszolút nem érzem sem komfortosnak sem indokoltnak a maszk viselést, leginkább nem az eldobható maszkokról beszélve, ugyanis azoknak valójában nem igazán sok értelme van. Ellenben ha már ténylegesen kötelező jellegű a maszkok viselése, akkor sokkal inkább ajánlatos az olyan profi esetleg szűrővel ellátott maszkok, melyek ténylegesen képesek megszűrni a levegőt, ezzel kiszűrve a vírus esetleges baktériumait, mely rendkívül rossz hatással lehet az egészségünkre. Én személy szerint úgy gondolom, hogy alapvetően nem a vírusmaszk fog minket megvédeni a korona vírustól, hanem az erős immunrendszer. Viszont amennyiben ahogyan csak megtehetjük érdemes védekezni az adott vírus ellen, ezt pedig abszolút megtehetjük maszk segítségével, hiszen a vírusmaszk viselésével nem csupán a saját egészségünket óvjuk meg, hanem környezetünk egészségre is abszolút oda figyelünk, hiszen ha már maximálisan nem is, de valamennyire egyértelműen kiszűrhetjük az olyan jellegű betegségeket, melyek leginkább levegőben terjednek, és légúti fertőzésként terjednek a levegőben. Így abszolút indokolt a vírusmaszk viselése leginkább olyan jellegű nyilvános helyeken, mint a tömegközlekedési eszközök, vagy a áruházak, illetve minden olyan jellegű hely ahol a tömeg miatt abszolút javallott a vírusmaszk viselése. Hiszen amennyiben azt nem viselnénk, folyamatosan megfertőznénk egymást a légúton terjedő betegségekkel, ez pedig ebben a vírus időszakban fokozottan veszélyes így konklúzióként mindenkinek ajánlom a vírusmaszk viselését leginkább nyilvános helyen, hogy ezáltal ne csak önmagunkat, hanem környezetünket is védjük a vírus folyamatos terjedésestől.

A vírusmaszkok professzionális változatai

Úgy gondolom, hogy ha már vírusmaszkokról beszélünk, akkor feltétlenül fontos megemlíteni azt, hogy bizony a minőség rengeteget számít, hiszen az egyszer használatos maszkok amellett, hogy abszolút nem higiénikusak még nem is igazán tudnak megfelelő védelmet nyújtani. Így feltétlenül fontosnak tartom, hogy ruházzunk be egy olyan jellegű vírusmaszkra, mely teljes körű védelmet biztosítson a légúton terjedő betegségekkel szemben. Én személy szerint elképesztően tudom ajánlani az olyan jellegű vírusmaszkokat, melyek szűrővel rendelkeznek, így abszolút ki tudják szűrni az olyan jellegű baktériumokat, melyek támadják az immunrendszerünket és bizony komoly betegségeket is okozhatnak. Véleményem szerint nem csupán a COVID időszak alatt lenne ajánlott vírusmaszkot hordani, de alapvetően ez is abszolút haladás, hogy jelenleg a komoly járványügyi helyzetre való tekintettel egy világ képes maszkban járni. De úgy gondolom, hogy a COVID-on kívül is abszolút érdemes lenne maszkot viselni influenza időszakban, ugyanis sok betegséget el lehetne kerülni, amennyiben időben kiszűrnénk a légúton terjedő betegségek nagy százalékát, így csak remélni tudom, hogy előbb utóbb megérik arra a világ, hogy az influenza időszakban önkéntesen is képesek leszünk maszkot felvenni, nem csupán kormányzati parancsra, hanem tényleg a saját és embertársaink érdekét nézve csakúgy, mint távol-keleten. A profi vírusmaszk pontosan arra vannak kifejlesztve profi szűrűjüknek köszönhetően képesek legyenek kiszűrni az olyan jellegű baktériumokat, melyek az influenzát a COVID-ot és az egyéb kellemetlen betegségeket okozzák. A vírusmaszkok olyan mértékű védelemmel rendelkeznek, hogy képesek a levegőben terjedő baktériumok, illetve vírusok 95%-át kiszűrni és szinte teljes körű védelmet nyújtani a vírussal szemben. Alapvetően az adott maszk kialakítása abszolút biztonságos és a körülményekhez képest kényelmesen hordható.

 

Vírusmaszk viselés

Én személy szerint mindenkinek abszolút ajánlom az professzionális vírusmaszkok használatát, hiszen egy abszolút megbízható, professzionális maszkokról beszélünk.

Alapvetően én úgy gondolom, hogy mindenképpen ruházzunk be egy olyan jellegű vírusmaszkra, mely teljes körű védelmet biztosít a légúton terjedő akár influenzás, akár vírusos betegségekkel szemben. Az adott maszk típus pontosabban illeszkedik az arcra, ezáltal nyilvánvalóan sokkal hatékonyabb védelmet is tud nyújtani a baktériumokkal szemben. Nyilvánvalóan az adott vírusmaszk a légúti fertőzések által okozott tüneteket összefoglalóan akut légúti megbetegedések, megfázások és egyéb kellemetlen tünetekkel járó betegségeket is abszolút kiszűri